Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Een mens kan zich het beste ontplooien als hij ruimte ervaart en zelf verantwoordelijkheid kan nemen voor wat hij doet. Als hij daartoe de gelegenheid en middelen krijgt, stimuleert dat het beste in hem: betrokkenheid, creativiteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een explorerende instelling. Verantwoordelijkheid nemen betekent ook: zorg dragen voor de ander als lid van de gemeenschap. Vanuit deze betrokkenheid willen wij respectvol met elkaar omgaan en open staan voor de wereld om ons heen.

 

Het bovenstaande mensbeeld vormt de inspiratiebron voor onze visie en kan het beste als volgt worden samengevat: wij geloven in ‘vrijheid in verbondenheid’.

 

Het Twents Carmel College wil vanuit die gedachte een onderwijsinstelling zijn die zich inspant om leerlingen en medewerkers het volgende te bieden:

lees meer

Het Twents Carmel College maakt deel uit van Stichting Carmelcollege. Carmel verbindt VO-scholen verspreid over heel Nederland. Met circa 4.300 collega’s en ruim 38.000 leerlingen is het weliswaar een grote stichting, maar kleinschaligheid staat voorop. Dat is ook terug te vinden in onze missie, waarin de mens centraal staat. Niet alleen bij haar primaire taak: het aanbieden van bijzonder voortgezet onderwijs, maar ook bij het scheppen van noodzakelijke randvoorwaarden voor dat onderwijs

lees meer
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.